WERK WAAR JE NIET BLIJ VAN WORDT. WAT MOET JE DAN?

WERK WAAR JE NIET BLIJ VAN WORDT. WAT MOET JE DAN?

Je hebt een baan die prima past bij jouw vooropleiding. Maar toch… je wordt niet echt blij van je werk. In de praktijk pakt het toch even iets anders uit dan je van tevoren had bedacht. Je voelt je niet prettig in je rol of in de aanpak van de organisatie waar je voor werkt. Elke dag dat je weer aan de slag moet voelt zwaar. Je zou eigenlijk iets heel anders willen doen, maar wat dan? Solliciteren op een andere baan in een vergelijkbare branche is een optie, maar wat als het daar weer hetzelfde verhaal wordt?

Doe je zelf een lol en neem je gevoelens serieus. Je moet er toch niet aan denken om de rest van je loopbaan werk te doen waar je niet gelukkig van wordt? Daarvoor neemt je werk een te belangrijk deel van je leven in. Als het goed is, is werk net een plek waar je kan groeien en je je kan ontplooien. Dat lukt uiteraard niet als je het idee hebt dat je vast zit in je baan.

Een gevoel van verlamming

Er komen vaker mensen bij ons die niet lekker in hun vel zitten op hun werk. Die echter geen idee hebben wat ze dan wel moeten gaan doen. Eenzelfde soort baan zoeken bij een andere organisatie, met het risico dat je tegen dezelfde problemen op loopt? Een heel ander soort baan zoeken waarbij je waarschijnlijk een flinke stap terug doen, omdat je daarvoor geen opleiding hebt gevolgd? Of dan toch voor jezelf gaan beginnen met alle mogelijke risico’s?

Deze twijfel en onzekerheid werkt verlammend. Wat als het allemaal tegenvalt? Wat doe je dan? Dus gaan we verder op dezelfde voet. Maar wat als het allemaal wel lukt? Als je elke dag weer met veel plezier aan het werk gaat?  Als je iets doet, waar je echt van kan groeien en waar je jezelf uitdaagt? Dat zou toch geweldig zijn.

Kom in beweging

De stap om te stoppen met je huidige baan is wellicht nog veel te groot voor je. Dat is ook niet direct nodig. Er zijn namelijk meer mogelijkheden. Droom je al lang van een eigen bedrijf of van een heel ander soort baan? Ga die droom onderzoeken. Kijk waarom die droom zo belangrijk voor je is en experimenteer met allerlei ideeën hoe je deze zou kunnen realiseren. Wellicht komen er dan al nieuwe kansen op je pad, zie je mogelijkheden om je plannen te combineren met je huidige baan of besluit je toch een heel nieuw pad op te gaan. Het allerbelangrijkst is het om in beweging te komen, om die eerste stappen te zetten.

Een goede manier om in beweging te komen kan zijn om de 3-daagse snelkookpan te volgen. Je kan dan ervaren of het ondernemerschap bij je past, je droom vertalen in een bedrijfsidee en jezelf de ruimte geven om te experimenteren. Kom gerust een keer kennismaken en kijk of het Inspiratiehuis je op weg kan helpen. Stuur een mail naar info@inspiratiehuismaastricht.nl voor een afspraak.

Whatever you’re meant to do, do it now. The conditions are always impossible.

-Doris Lessing-

Interesse om te kijken hoe jij stappen de eerste kan zetten naar je eigen bedrijf? Download ons  gratis stappenplan: