twijfels over een eigen bedrijf? Een strategie die werkt!

twijfels over een eigen bedrijf? Een strategie die werkt!

Starten met je eigen bedrijf, dat is best lastig. Zeker als je al een baan hebt. Je hebt allerlei zekerheden opgebouwd: een vast salaris, je arbeidsongeschiktheid, je pensioen. Hoe moet dat dan als je een eigen bedrijf start? Je geeft er heel veel voor op terwijl je geen idee hebt wat je ervoor terug krijgt. Dus blijft het idee van je eigen bedrijf regelmatig de kop op steken, maar durf je er niets mee te doen.

Het is inderdaad niet niks, het starten van je eigen bedrijf. Maar ook het hebben van een baan biedt niet altijd de zekerheden die we verwachten. Zo zien we regelmatig mensen die, ondanks dat ze al jaren een vast dienstverband hadden, toch op straat kwamen te staan. Op het moment dat dat gebeurt, is de teleurstelling enorm. Want je beseft dat je al die tijd jouw droom van een eigen bedrijf aan de kant hebt gezet voor deze baan. 

Een aantal jaren geleden kwam er een man bij ons binnenlopen die een goede baan had. Hij gaf aan dat hij er al jaren van droomt om zijn eigen bedrijf te starten. Als buitenmens had hij er toch wel moeite mee dat hij dagelijks binnen zat op een kantoor. Zijn droom was om ooit een eigen bedrijf te hebben waarmee hij met mensen de natuur in ging, zodat hij anderen kon laten ervaren wat er buiten allemaal mogelijk was.

Deelname aan de snelkookpan.

Tijdens het gesprek met ons had hij besloten deel te nemen aan de snelkookpan, het programma voor starters. Zo gunde hij zichzelf de tijd om te onderzoeken hoe zijn plannen concreet kon maken. Hij ontdekte welke kwaliteiten hij kon inzetten voor zijn onderneming en wat ervoor nodig was om hier een boterham mee te verdienen. Hij was niet de enige in de groep die nog twijfelde over het starten van een bedrijf. Dat opende mogelijkheden om samen met andere deelnemers ideeën uit te werken en een gezamenlijke activiteit te ontwikkelen.

Na het volgen van het programma heeft hij zijn eigen bedrijf opgezet. Hij heeft ervoor gekozen om dit te doen naast zijn baan. Dat was voor hem makkelijk te combineren, de meeste buitenactiviteiten vinden namelijk in het weekend plaats. Zijn bedrijf bestaat nu alweer een aantal jaren. Hij kan er nog niet zijn volledige boterham mee verdienen, maar het geeft hem wel de voldoening om, naast zijn werk, met zijn droom bezig te zijn. 

Combi bedrijf en baan

We begrijpen heel goed dat de stap naar een volledige eigen onderneming erg groot is. Een combinatie tussen een bedrijf en een baan kan deze stap vaak makkelijker maken. Je gunt jezelf zo de tijd om je droom te verwezenlijken terwijl je tevens de innerlijke rust hebt omdat je daarnaast nog een baan hebt.  

Er zullen altijd mensen zijn die je dit afraden. Ze vinden dat je er volledig voor moet gaan, als je gaat ondernemen. Uiteraard heb je dan meer focus en zal je stappen moeten zetten omdat je niet op je baan kan terugvallen. Wij vinden het echter vooral belangrijk dat iedereen zijn eigen weg bepaald. Dat je onderzoekt op welke manier je jouw droom kan en durft te realiseren. Alleen jij kan de route bepalen die dan het best bij jou past

Wil je meer weten over de 3-daagse Snelkookpan van het Inspiratiehuis? Of wil je gewoon eens kijken of Het Inspiratiehuis iets voor jou kan betekenen?

Maak een afspraak en kom kennis maken. Bel Joyce: 06-1059 5205 of Marlies: 06-2545 8723. Of stuur een mail naar info@inspiratiehuismaastricht.nl

Elke verandering is ooit begonnen met een mens die besloot zijn eigen weg te gaan.

 -Patrick Mundus-

Interesse om te kijken hoe jij stappen de eerste kan zetten naar je eigen bedrijf? Download ons  gratis stappenplan: