Starter van de maand: Quiltare

Starter van de maand: Quiltare

Elke quilt heeft een verhaal

Mijn naam is Marion Lousberg en ik heb een quilt-studio: Quiltare.

INSPIRATIE

Jarenlang had ik een drukke baan en was ik mantelzorger. Nadat een groot deel van die mantelzorg wegviel besloot ik het roer om te gooien. Ik wilde van werk naar een nieuwe uitdaging. Bezig zijn met stoffen was altijd al iets wat ik graag deed. Ik bezocht de internationale quiltbeurs in het MECC te Maastricht en werd overweldigd door de prachtige stoffen en de nog mooiere creaties die ermee gemaakt werden. Maar vooral werd ik getroffen door de toewijding en inzet van de standhouders en bezoekers die gezamenlijk hun hartstocht deelden voor het quilten. Ik werd nieuwsgierig naar het verhaal achter de quilt. Waarom en voor wie worden met zoveel toewijding en liefde deze prachtige creaties gemaakt? 

En toen werd quilten mijn passie.

WAT IS DAT NU, EEN QUILT?

 

Een quilt is een gebruiksvoorwerp, maar ook een kunstwerk, decoratief en kleurrijk. 

In mijn quilt-studio tover ik een patchwork-lap van een klant om tot een quilt. De patchwork-lap wordt samen met een tussenvulling en een onderlap gespannen op het frame van mijn longarm-machine. Vervolgens worden deze lagen samengevoegd door middel van een grote naaimachine die ik vrij over het frame kan bewegen. Doorquilten noem je dat.

MIJN AANPAK

Het verhaal achter de quilt is mijn uitgangspunt voor het doorquilten. Het laat de liefde zien voor iemand’s familie, vrienden, huis en omgeving. Maar ook de liefde voor kleur en ontwerp, Kortom, je ziet wie iemand is!

Het is mijn passie om in het verlengde van dat persoonlijke liefdevolle verhaal een eindproduct af te leveren dat hieraan recht doet. Dit betekent dat ik samen met de klant bespreek op welke manier het doorquilten past bij de quilt. Ik ben gespecialiseerd in vrije hand quilten (‘freemotion’) met gebruik van linialen. Hierdoor kan ik het patchwork volgen en dit maximaal toepassen op het ontwerp.

TOEKOMST

De verbinding met de klant en de quilt staat voor mij voorop. Zo haal ik de meeste voldoening als er weer een unieke creatie mijn studio Quiltare verlaat.

Blankets wrap you in warmth, quilts wrap you in love

Voor meer info:

Quiltare

Andersonstraat 8

6135 JE Sittard

06-10339908

marion@quiltare.com