Starter van de maand: Charlotte Egging

Starter van de maand: Charlotte Egging

Kies jij je kleding of kiest de kleding jou? Je kunt dragen wat je mooi vindt. Vaak is het echter beter om te dragen wat echt bij je past. Maar wat is dat? Als je weet wie jij bent en wat je wilt uitstralen, is het aan mij de taak om dit passend te maken. 
Ik ben Charlotte Egging, personal shopper en ik begeleid zelfbewuste vrouwen in het uitstralen wie ze van binnen zijn met behulp van het kiezen voor de juiste kleding. 

ZELFVERTROUWEN

Van nature ben ik niet geboren met een berg zelfvertrouwen. Daar heb ik door de jaren heen hard voor moeten werken. Daarbij heb ik veel met stijlen geëxperimenteerd. Nu heb ik mijn eigen ik gevonden. Juist het vinden van die eigen kledingstijl is voor de meeste vrouwen nog lastig. Want wat staat mij eigenlijk? Wat zegt mijn kleding over mij? Welke kleuren staan mij goed? Allemaal vragen waarop ik de afgelopen jaren antwoord voor mezelf kreeg, en waarbij ik nu vrouwen begeleid om dit ook voor zichzelf in kaart te brengen.

PERSONAL SHOPPING

Het idee om mijn eigen bedrijf te starten kreeg ik tien jaar geleden. In die tijd was ik nog werkzaam in een damesmodewinkel. Een klant vroeg mij: “Wil je mij ook in andere winkels helpen shoppen?” Daar had ik nog nooit over nagedacht. Het balletje ging definitief rollen eind 2019. Wat kun je nu van mij als je personal shopper verwachten? Door middel van een ‘wardrobe scan’ gaan we van a tot z door al je kleding-items heen. Wanneer de basis goed is, gaan we shoppen voor items die nog ontbreken en jouw nieuwe look compleet maken.

DE TOEKOMST

Duurzaamheid is een belangrijk aandachtspunt voor mij. De mode-industrie is een van de grootste vervuilers en daarom ben ik op zoek naar manieren om kleding een tweede leven te geven. Voor mezelf en voor mijn klanten. Met mijn ‘wardrobe scan’ laat ik je zien hoe je, door kritisch te kijken, zo efficiënt mogelijk setjes maakt. Zo krijg je meer inzicht in de kleding die je al in huis hebt. Door het maken van nieuwe combinaties, hoeven we geen hele nieuwe garderobe aan te schaffen, maar alleen wat jij echt nodig hebt. Dat is beter voor onze planeet en goed voor je eigen portemonnee.

Ik leer vrouwen dat zelfvertrouwen je beste outfit is.

-Charlotte Egging-