Samen ondernemen

Regelmatig organiseert het Inspiratiehuis workshops en activiteiten voor en door ondernemers. Wat onze workshops typeert is dat ze verrassend zijn, dat betekent actief deelnemen, samen met anderen aan de slag rondom een thema. Door de interactie met mede-ondernemers krijg je te maken met verrassende inzichten, andere denkwijzen en maak je snel contacten met elkaar.

Aan tafel met…

Op de 2de woensdag van de maand organiseert het Inspiratiehuis tafelgesprekken met bijzondere gasten. Deze inspirerende bijeenkomsten van circa 2 uur, zijn gelimiteerd. Om de juiste sfeer voor persoonlijke gesprekken te creëren kunnen maximaal 10 gasten deelnemen aan elk tafelgesprek. Dus: aanmelden is verplicht. Er zijn geen kosten verbonden aan deze bijeenkomsten. Wel vragen wij de deelnemers voor een bijdrage als blijk van waardering. Dit zorgt ervoor dat we deze gesprekken kunnen blijven uitvoeren.

 

Het Inspiratiehuis heeft inmiddels een heel divers gezelschap mogen verwelkomen als tafelgast. Zo zijn o.a. aanwezig geweest: Karin van der Ven van Jules | Gerd Leers, oud politicus en ondernemer | Gosse Boxhoorn, S-Built | Leo Burdorf, secretaris van LED | Bas Heeringa | Manager business & Innovation Development Smart Services Campus | Ton Harmes | Boekhandel Dominicanen en de dames Knubben | IJzerwaren Knubben

 

Voor 2018 kan je vast in de agenda reserveren: 14 februari, 14 maart, 11 april en 13 juni. De precieze invulling van de tafelgasten volgt zo snel mogelijk.

aantafel1

Intern ondernemerschap

Samen met Baandomein heeft het Inspiratiehuis voor Ondernemers de programma’s Soepel en Soepel XL ontwikkeld.  Soepel legt een basis voor intern Ondernemerschap, Soepel XL zorgt voor een extra stuk verdieping. De programma’s bieden medewerkers  kennis en handvatten om pro-actief in hun werk te staan. Belangrijk is dat medewerkers niet alleen de mogelijkheden krijgen aangereikt, maar ook de vrijheid krijgen hier iets aan te doen. Hierdoor wordt het werk inspirerender, boeiender en meer een stukje van jezelf. Gevolg: betere samenwerking, meer begrip voor elkaars werk, meer betrokkenheid en vooral meer geloof in jezelf, je eigen kracht.

slide2

Meer weten over Soepel en Soepel XL. Klik hier voor de Flyer Soepel en de Flyer Soepel XL

Limburg Start-up| Events voor startende ondernemers

Samen met andere organisaties voor startende ondernemers  organiseert het Inspiratiehuis jaarlijks in Limburg events voor deze starters. Zo organiseren we pitchevents zoals het Get in the Ring event en inspiratiemarkten.   Deze events zijn leerzaam, legt onverwachte verbindingen en hebben daarnaast ook een erg hoog fun gehalte.

Organisaties waar we dit samen mee organiseren zijn S-Built, Launchbase, Starters Valley, Starterscentrum, Forza Fashion House, Foundersclub, Science & Industry Roooms, Maastricht Centre for Entrepreneurship en Brightlands Innovation Factory