PAST JOUW ONDERNEMERSPLAN WEL BIJ JOU?

PAST JOUW ONDERNEMERSPLAN WEL BIJ JOU?

Van de vele ondernemers die wij over de vloer krijgen, heeft ongeveer de helft al hele concrete plannen. Sommige van hen zijn al gestart met hun eigen bedrijf, anderen staan in de startblokken. Zij hebben al goed voor ogen welk product of welke dienst zij in de markt willen zetten. Veel starters hebben echter nog geen concreet idee. Ze twijfelen tussen verschillende opties. De vraag is dan, met welk plan ga je daadwerkelijk aan de slag?

Het is daarom zo belangrijk om, voordat je start, heel goed stil te staan bij de zaken die voor jou belangrijk zijn. De zaken waar jij enthousiast van wordt en die voor jou een essentiële waarde toevoegen aan je leven. Hoe fijn is het als jouw eigen bedrijf een weerspiegeling is van deze zaken? Zodat je elke dag werkt aan de dingen die er voor jou echt toe doen.

Keuzes maken

Ook al twijfel je nog aan hoe je eigen bedrijf eruit komt te zien, het is belangrijk om daar niet in vast te blijven zitten. Begin met het zetten van stappen. Kies een van je ideeën en werk dit verder uit. Als je hiermee aan de slag gaat, dan ontdek je misschien al doende dat dit toch niet helemaal jouw droom is. Je hebt dan sowieso al een belangrijke stap gezet, je weet namelijk wat je niet écht wil. Daarnaast heb je ook geleerd van het proces om tot die bevinding te komen. Bij een volgende keuze gaat het allemaal al een stuk makkelijker.

Soms komen starters tijdens dit proces tot hele nieuwe inzichten. Er ontstaan plannen waar ze nooit eerder aan hebben gedacht, een nieuw businessidee waarbij allerlei puzzelstukjes opeens op hun plaats vallen. Het is altijd bijzonder als dit gebeurt, je ziet het namelijk meteen aan iemand als hij dit ontdekt. Het is alsof de herkenning in hun ogen wordt weerspiegeld!

Aan de slag

Met het ontdekken van jouw unieke businessidee ben je er nog niet. Je zal je plannen dan rondom je nieuwe idee moeten gaan ontwikkelen. We zien vaker dat deze starters erachter komen dat ze nog niet alle kennis en vaardigheden hebben om dit idee uit te werken tot een daadwerkelijke business. Soms betekent dit dat ze een extra opleiding nodig hebben, of eerst enige tijd in de praktijk de nodige ervaring moeten opdoen. Zodat ze daarna echt hun eigen bedrijf kunnen starten.

Het is enorm positief te zien dat dit door deze ondernemers met veel energie wordt gedaan. Ze zijn nu zeer gedreven, hebben focus en weten waar ze naartoe willen. Uiteindelijk gaan ze hun eigen bedrijf realiseren!

Wil jij starten met je eigen bedrijf? Kom gerust een keer kennismaken en kijk of het Inspiratiehuis je op weg kan helpen. Stuur een mail naar info@inspiratiehuismaastricht.nl voor een afspraak.

Ben geduldig. Het heeft tijd nodig voordat de puzzelstukjes in je leven op de juiste wijze samen komen.

Interesse om te kijken hoe jij stappen de eerste kan zetten naar je eigen bedrijf? Download ons  gratis stappenplan: