Over ons

Inmiddels al meer dan 5 jaar geleden zijn wij gestart met het Inspiratiehuis voor starters en ondernemers.  Twee vrouwen met één droom: Ondernemend leven en werken bereikbaar maken voor iedereen. Als doorgewinterde ondernemers hebben we zelf aan den lijve ervaren wat er bij het starten en runnen van een bedrijf komt kijken. En dat is nogal wat.

 

Dan is het fijn als je voldoende ondernemerskennis en vaardigheden hebt en een netwerk om je heen hebt waarop je kan bouwen. We zagen wel netwerken om ons heen en organisaties die trainingen verzorgden voor ondernemers maar misten een goed all round programma waarbij alle aspecten van het ondernemerschap werden belicht. Samen zijn we dit gaan ontwikkelen. We willen dat starters goed voorbereid zijn zodat ze betere keuzes kunnen maken en sneller succesvol kunnen zijn. Zodat ze ervaren dat het ondernemerschap bijzonder leuk kan zijn. Je kan je eigen dromen realiseren. Je eigen stempel op jouw leven zetten. Hoe mooi is dat!

Als je het kunt dromen, dan kun je het waarmaken.

-Joyce-

Joyce Verheijden

Is er een juist moment om een eigen bedrijf te starten? Bij mij duurde dat wel even. Veel plezier haalde ik uit mijn werk als intercedent en daarvoor als docent. Werken met leerlingen of klanten, om meer kennis te vergaren of om een fijne plek op de arbeidsmarkt te creëren, heb ik zo’n twintig jaar gedaan. Gestart ben ik met opleidingen als Pedagogische Academie, MO-B Aardrijkskunde en NLP Master Practioner. Die ervaring vormt de basis voor wat ik nu samen met Marlies doe: startende ondernemers helpen bij het vormgeven van hun bedrijf en de verbindende kracht zijn die nodig is bij het Inspiratiehuis. Daarnaast vind ik het supertof om inspiratiesessies uit te denken en uit te voeren in opdracht van bedrijven of scholen.

 

Een rode draad is dat ik ook mezelf altijd veel vragen stel. Vragen die wat dieper gaan vind ik uitdagend en geven mij inspiratie, zoals wat geeft mijn leven zin en hoe blijf ik in mijn kracht. Daarbij help ik graag anderen bij hún zelfrealisatie. Graag kom ik tot de kern en trek daarbij alles uit de kast. Linksom of rechtsom, spelend ruimte winnend en gevend. Als je het kunt dromen dan kun je het waarmaken. Zie het leven als een omgekeerde toverbal, er gaat soms iets af maar er komen ook nieuw laagjes bij. Verras, vernieuw, sta open, durf te geven en te delen dan maken we samen de wereld stap voor stap een beetje mooier.

Ik ben Marlies Heeringa en mijn droom is om iedereen ondernemend te maken. Dat betekent niet dat iedereen zijn eigen bedrijf moet starten, maar wel dat mensen ondernemend in het leven staat. Dan heb je zelf invloed op de dingen die je doet en maak je de keuzes die bij jou passen.  Zelf ben ik in 1997 gestart met mijn eigen bedrijf. Mijn belangrijkste doel was om te ontdekken of ik dat kon, een eigen bedrijf opzetten. Ik wist niets van het ondernemen en had geen netwerk. Ik heb dit alles in de eerste jaren van mijn onderneming geleerd. Met vallen en opstaan. Achteraf weet ik dat mijn bedrijf veel sneller succesvol was geweest als ik beter was voorbereid.

 

Rond 2014 zijn Joyce en ik samen gestart met het uitwerken van onze plannen voor het Inspiratiehuis. Samen ondernemen, een nieuwe uitdaging. Wat ben ik trots op wat we hebben neergezet. Mooie activiteiten en bijzondere programma’s die daadwerkelijk zorgen dat deelnemers in hun kracht komen te staan. Zo kan ik dagelijks werken aan het realiseren van mijn droom: iedereen ondernemend.

Je dromen realiseren. Dat is echt succesvol zijn!

-Marlies-

Een selectie van onze partners

Samen ondernemen, dat is het ondernemen van de 21ste eeuw

 

 

 

In de loop der jaren hebben we een sterk team van ondernemers en bedrijven om ons heen verzameld. Ondernemers die experts zijn op hun eigen vakgebied zoals bedrijfsontwikkeling, verkopen, marketing, financiën, innovatie en presenteren. Die zelf ook weten wat het betekent om een eigen bedrijf te hebben. Deze experts willen graag hun kennis en vaardigheden delen zodat jij sterker kan ondernemen. Wil jij weten wie deze partners zijn? Via deze link kom je op hun pagina.

Hiernaast een filmpje van Joyce en Marlies over hun passie voor het Inspiratiehuis voor Ondernemers.