Onmisbaar voor beginnende ondernemers

Onmisbaar voor beginnende ondernemers

De snelkookpan

Met het programma De Snelkookpan leggen beginnende ondernemers het fundament voor hun bedrijf. Vergelijk het met het bouwen van een huis. Daar begin je ook met een stevige fundering waarop je (letterlijk) verder kunt bouwen. Zonder fundering zou je er niet eens aan beginnen, toch? En zo is het ook met je bedrijf. Ontdek ‘De Snelkookpan in de praktijk’ en wat het voor Tom Lange, ondernemer en eigenaar van TOM | Transformatie Op Maat, betekent heeft.

I have a dream

Wanneer je bezig bent je lang gekoesterde droom te realiseren, is dat een fantastisch gevoel! Maar, met alleen enthousiasme kom je er niet. Als je je droom wilt vertalen naar een betalendbedrijf, dan is een concreet en doordacht plan cruciaal. Een plan dat antwoord geeft op vragen als: 

  • waarom wil ik een bedrijf starten?
  • wat voeg ik, mijn product of dienst toe en voor wie?
  • hoe ga ik het in de markt zetten en waarmee moet ik dan rekening houden?
  • hoe kom ik überhaupt aan klanten?

Zonder fundament geen solide basis

Een goed begin is het halve werk. Wanneer je een huis bouwt, regel je ook eerst het fundament. Je onderzoekt welk materiaal de beste basis vormt zodat je daarna met een gerust hart verder kunt bouwen. Een goed fundament voorkomt een hoop schade, verzakking bijvoorbeeld. Terug naar het ondernemen: als je eenmaal aan het ondernemen bent, klanten krijgt en rekeningen moet betalen, vind je nauwelijks tijd om nog naar je fundament te kijken. Zonder voorbereiding loop je behoorlijke risico’s. Stel je komt er na een paar maanden achter dat het anders loopt dat je gedacht had, wat dan? Stel je ontdekt dat jezelf in de kijker zetten je niet goed af gaat, hoe ga je dan die rekeningen betalen? Met het programma van De Snelkookpan voorkom je een valse start. Je kunt met een gerust hart bouwen aan je bedrijf.

Tom & De Snelkookpan

Tom, ondernemer en eigenaar van TOM | Transformatie Op Maat, biedt MKB-bedrijven HR-diensten aan gericht op het oplossen van problemen en knelpunten in huidige én toekomstige personeelsbezettingen.  Tom heeft aan het programma deelgenomen omdat hij merkte dat zijn potentiële klanten, ondanks het ontbreken van een eigen HR-afdeling, niet zo happig reageerden. Tom:

“Al tijdens mijn loondienstcarrière kwam ik erachter dat mijn meerwaarde in verandermanagement ligt. Echter, in de aanloopfase van mijn ondernemerschap liep ik daarbij vast. Bij veel MKB-bedrijven staat verandermanagement niet of nauwelijks op de agenda. Zij zoeken vooral oplossingen voor de korte termijn. Verandertrajecten zijn voor de langere termijn en doorgaans omvangrijk. Dan is vertrouwen van de klant natuurlijk een eerste vereiste. Ik vond het bovendien best lastig om in een eerste gesprek het belang van verandermanagement concreet te maken en aan de klant over te brengen. Tijdens De Snelkookpan leerde ik werken met het Business Canvas Model en ontdekte ik hoe ik mezelf kon positioneren. Ik kreeg goede handvaten waarmee ik aan de slag kon. En wat blijkt? Soms is het beter eerst de ad hoc-problemen bij een klant op te lossen. Daarmee win je vertrouwen en bouw je samen aan een goede relatie. Het programma heeft me veel inzichten opgeleverd. Bovendien heb ik er opdrachten aan over gehouden, waaronder een bijdrage aan ‘Soepel’, één van de programma’s van het Inspiratiehuis gericht op intern ondernemerschap.”

Ga jij binnenkort starten of ben je al begonnen maar loopt het nog niet zoals je had gehoopt? Meld je dan aan voor het eerstvolgende Snelkookpan programma. Klik hier voor meer informatie of download de flyer.