ONDERNEMER VAN DE MAAND: RHEA HEERINGA.

ONDERNEMER VAN DE MAAND: RHEA HEERINGA.

MET GEZONDE VOEDING JE STERK, FIT EN VOL ENERGIE VOELEN!. 

De huisarts met een brede visie

Na een operatie op jonge leeftijd riep ik dat ik dokter wilde worden. Zo geschiede. In 2008 studeerde ik af als basisarts en in 2016 als gepromoveerd huisarts. Met veel plezier help ik mensen hun gezondheid terug te vinden op het moment dat ze ziek zijn of klachten hebben. Het liefst zorg ik er echter voor dat mensen gezond blijven. Daarom volgde ik verschillende opleidingen op het gebied van leefstijl, waarbij mijn passie met name ligt op het onderwerp voeding. Nadat ik alles wat ik leerde in mijn eigen gezin en de huisartsenpraktijk toepaste en de indrukwekkende effecten ervan zag, was ik ervan overtuigd dat we middels onze leefstijl veel invloed kunnen uitoefenen op onze gezondheid.

Gezond in het kwadraat

Onze huidige maatschappij maakt het niet makkelijk om de gezonde keus te maken. Het aantal patiënten met leefstijl gerelateerde klachten stijgt exponentieel. Ik maak me daar zorgen om, vooral om het stijgende aantal kinderen met een chronische aandoening. Ik wil mijn kennis en ervaring op het gebied van leefstijl gebruiken om meer kinderen gezond te laten opgroeien. Naast mijn werkzaamheden als huisarts, heb ik nu ‘Gezond in het kwadraat’ opgericht. Zo help ik gezinnen en individuen op weg naar gezonde voeding, minder lichamelijke en/of psychische klachten en plezier en rust aan tafel. Daarnaast geef ik lezingen op scholen of in de huisartspraktijk over bijvoorbeeld het belang van bewegen of de inhoud van een gezonde lunchtrommel.

Continue inspiratie

Het mooie aan mijn werk is, dat de inspiratie mij om de oren vliegt. Met haalbare aanpassingen in een eetpatroon of op de andere gebieden van leefstijl behalen mensen prachtige resultaten. Ze hebben bijvoorbeeld meer energie, minder pijnklachten of kunnen zelfs stoppen met bepaalde medicijnen. 

De toekomst

Ik ga ervanuit dat er een tijd komt dat de gezonde keus de standaard is. Tot die tijd blijf ik vanuit ‘Gezond in het kwadraat’ de verandering richting een gezondere leefstijl in gang zetten. Zo ga ik me na de zomer specialiseren in voeding bij concentratieproblemen en AD(H)D en heb ik verschillende ideeën voor workshops en lezingen.