ONDERNEMER VAN DE MAAND: Jolanda Schepers.

ONDERNEMER VAN DE MAAND: Jolanda Schepers.

De mooiste reis die je kunt maken, is de reis naar binnen, naar JEZELF. 

Wat mensen beweegt in het leven, waar ze gelukkig van worden en hoe ze invulling geven aan hun leven heeft me altijd mateloos geboeid. Als jong kind dacht ik al na over wat de zin van het leven is. Na mijn studie en werk in de geestelijke gezondheidszorg ben ik in 2013 gestart met mijn eigen praktijk. Vandaaruit werk ik samen met mensen aan een nieuwe zingeving in hun leven.

Nieuwe route

In mijn vrijetijd is reizen mijn grote passie. Samen met mijn partner Olaf heb ik veel omzwervingen over de wereld mogen maken. Mensen in mijn praktijk vroegen me dan hoe ik het had gehad. Ik merkte bij velen een enorme interesse in hoe mensen op verschillende plekken leven, hoe ze in het leven staan en hoe ze met problemen omgaan. 

Deze verhalen brachten nieuwe inzichten. Ik besloot toen dat ik iets met mijn ervaringen en verhalen moest doen, Wereldpaden was geboren en eind 2019 kwam het eerste boek ‘De essentie van Azië’ uit, dat ik samen met mijn partner heb gemaakt. 

Reis naar je hart

Het pad van de geestelijke gezondheidszorg en het reizen kwamen in mijn onderneming Wereldpaden steeds dichter bij elkaar. De Coronapandemie heeft daarbij een handje geholpen, mensen werden door de lockdown teruggeworpen op zichzelf en gingen op zoek naar zingeving in hun leven. In mijn nieuwste boek ‘Reis naar je hart’ nodig ik iedereen uit om de reis naar binnen te maken, om keuzes vanuit het hart te maken om zo echt vrijheid te mogen gaan ervaren. Ik steun en begeleid mensen op deze reis naar zichzelf. 

Mijn uiteindelijke missie is om de wereld voor alles en iedereen een beetje mooier te maken, om respect en begrip voor elkaar te krijgen en om bewust met onze mooie aarde om te gaan. We kunnen zoveel van elkaar leren, waar ter wereld we ook leven en wat onze culturele achtergrond ook is. We hebben allemaal hetzelfde doel: een gelukkig en zinvol leven leiden.