Ondernemer aan het woord | Ilse Wielage

ondernemer van de maand

Ondernemer aan het woord | Ilse Wielage

Bezieling en purpose, daar drijft mijn ondernemerschap op! De snelkookpan sluit daarop aan, brengt in beweging en wakkert je vuur aan.

Ik ben Ilse Wielage, ik ben kunstenaar en heb een atelier aan huis.

Wat was de reden om de snelkookpan te volgen?

Tijdens een netwerkbijeenkomst hoorde ik iemand achter me iets zeggen over focus en communiceren wat de kern van je activiteiten is. Daar ging ik op aan en ik zei direct ‘dat wil ik ook!’. Dit was Joyce Verheijden van het Inspiratiehuis. We maakten een afspraak en hier was direct een klik. Zo ben ik de Snelkookpan, het trainingsprogramma voor startende ondernemers en voor ondernemers die hun activiteiten een boost willen geven, gaan volgen. 

Wat heeft het programma je opgeleverd?

Bij het Inspiratiehuis is het niet zozeer de vorm die me aanspreekt, maar vooral het warme contact. Dat menselijke aspect is het meest waardevolle voor mij. De Snelkookpan heeft me sterker en bewuster gemaakt in wat ik doe. Het vuur in mezelf werd aangewakkerd. Dat bracht me dichter bij mezelf en gaf me de kracht en het vertrouwen om mijn plannen serieus te nemen en verder te ontwikkelen. 

Ervaar je nu nog effect van het programma?

Nu nog heb ik voordeel van de ervaring en de vrouwelijke wijsheid van Joyce en Marlies. De verbindingen die er vanuit het Inspiratiehuis zijn gelegd zijn inspirerend. Het is zoals honing voor bijen. Het zindert nog na. De customer journey vond ik een heel belangrijk onderdeel van het programma. Ik ben me er nu meer van bewust dat de klant bij mij een hele reis doormaakt. Daardoor kan ik veel beter verwoorden waarin ik mij van anderen onderscheid. Het is van waarde om dit naar mijn klanten over te brengen. Dat gaat steeds beter!

Heb je een tip voor andere starters?

Toen ik vragen begon te krijgen over de voortgang van mijn ondernemerschap zocht ik verbinding met anderen. Ik had behoefte aan nieuwe inzichten. Mijn tip: zorg dat je niet alleen bent. Zoek steun en houvast. Het Inspiratiehuis staat klaar en reikt je de hand. Je hoeft deze alleen te pakken.