ONDERNEMEN IS VOOR DE TROEPEN UIT LOPEN

ONDERNEMEN IS VOOR DE TROEPEN UIT LOPEN

Als je gaat starten met je eigen bedrijf dan heb je hier in gedachten een beeld van gemaakt. Je ziet je bedrijf in feite voor je, je ziet je bezig in het bedrijf en je voelt je al blij worden bij de gedachte alleen.  Je bent helemaal gemotiveerd om je bedrijf te realiseren.  

Je gaat hier met anderen over praten. Je vertelt ze jouw plannen. Maar je merkt het al gauw. De meeste mensen waarmee je praat, begrijpen er helemaal niets van. Ze zien vaak iets heel anders, namelijk de beren op de weg. Jouw visie van jouw toekomst, die kunnen zij zich niet voorstellen. Je krijgt opmerkingen als: en wat als het niet lukt, hoe denk je dan aan geld te komen? Je hebt het nu toch goed voor elkaar, een prachtige baan met zoveel voordelen. Dat geef je toch niet zomaar op? 

Dan begint het te knagen, ook bij jou. Is dit niet alleen maar een mooie droom? Is dat ondernemen wel voor jou weggelegd? Je begint je beeld al bij te stellen, soms zelfs zodanig dat je het vertrouwen verliest dat je je bedrijf ooit kan realiseren. 

Je hebt vast al eens geprobeerd een droom die je ’s nachts had uit te leggen aan een ander. Toen heb je vast ervaren hoe moeilijk dat was. De beelden, de gevoelens die dat bij je opriep, de sfeer, breng dat maar eens goed onder woorden. Dat is ook zo met je bedrijf. Het beeld hiervan zit alleen nog in je hoofd. Hoe kan je dat nu vertalen in woorden naar een ander? Dat is best pittig. Mensen gaan het vaak pas begrijpen als jij je droom realiseert. Want dan kunnen ze het zien, voelen, aanraken.

Om voor de troepen uit te lopen, daar heb je lef voor nodig, vertrouwen in jezelf en een berg aan doorzettingsvermogen. Want hoe dan ook, het gaat niet altijd zo zoals je dat voor ogen had. Bedenk je daarbij, je bent in goed gezelschap. Ook Oprah Winfrey en Steve Jobs zijn in eerste instantie niet serieus genomen door hun omgeving en hebben uiteindelijk prachtige bedrijven neergezet. Nu, achteraf, vindt iedereen dat heel logisch, echter ook zij liepen tegen een muur van onbegrip aan.

Een gouden tip: zoek een omgeving op waarbij je de ruimte krijgt om je ideeën te realiseren. Mensen die met je meedenken, die vertrouwen hebben in je kwaliteiten, en die de kritische vragen durven te stellen waardoor jij kan groeien. Bij het Inspiratiehuis voor Ondernemers ben je daarvoor aan het goede adres. Maak nu een afspraak en kom kennismaken!

Bel Joyce: 06-1059 5205 of Marlies: 06-2545 8723. Of stuur een mail naar info@inspiratiehuismaastricht.nl

Het lef, het hart, het verlangen! En alles klopt

-Loesje-

Interesse om te kijken hoe jij stappen de eerste kan zetten naar je eigen bedrijf? Download ons  gratis stappenplan: