Maatwerk

Persoonlijk advies

Soms wil je dat jouw specifieke vraag centraal staat. Je zoekt een klankbord om te kijken hoe je jouw idee op een goede wijze vorm kan geven. Je zoekt een luisterend oor. Je hebt iemand nodig met een frisse en open blik die je op nieuwe ideeën brengt en onverwachte oplossingen aanreikt. Of je bent bijvoorbeeld gericht op zoek naar specifieke ondernemersexpertise. Voor al deze vragen kan je bij het Inspiratiehuis terecht.

 

We gaan samen met jou aan de slag. Onze eerste stap is om samen met jou te onderzoeken wat jouw vraag is. Vaak lijkt deze heel duidelijk, maar liggen er meerdere lagen onder. Het is belangrijk om de diepte in te gaan om ook daadwerkelijk naar een duurzame oplossing te kunnen werken.Vervolgens werken we samen een stappenplan uit. We gaan op zoek naar het juiste aanbod. We maken daarbij gebruik maken van een groot aantal van verschillende instrumenten, zowel op het gebied van coaching als op het gebied van ondernemerschap, management en bedrijfsvoering. Tevens kunnen we specifieke expertise inzetten van een van onze partners, bijvoorbeeld op het gebied van branding, juridische vragen of internationaal zakendoen.

 

Tijdens het hele maatwerk traject staat jouw vraag centraal. Het doel is om ervoor te zorgen dat je na afloop van het traject voldoende kennis en vaardigheden hebt om je vervolgstappen te zetten. Onze aanpak is inspirerend, persoonlijk en praktisch. Je kunt er direct mee aan de slag. Het traject kan tussentijds in overleg worden aangepast als dit nodig blijkt.

 

Tips worden geen trucs maar worden onderdeel van je eigen handelen. Je bespaart op budget omdat je zaken slim aanpakt. We helpen jou met het realiseren van jouw ondernemersplannen.

 

Wanneer is een maatwerktraject voor jou interessant? Enkele voorbeelden:

  • Je bent al enige tijd aan het ondernemen, maar je vraagt je af of je nog de juiste dingen doet. Moet je nieuwe producten of diensten gaan ontwikkelen? Wil je misschien (meer) personeel in dienst nemen? Wil je je richten op een andere markt? Op ieder keerpunt heb je nieuw inzicht nodig. Dat start met het hebben van visie, daar heb je de juiste inspiratie voor nodig. Het is goed om bij deze vragen stil te staan en de voors en tegens goed af te wegen voordat de waan van de dag je een bepaalde richting op dringt die achteraf niet de juiste blijkt.
  • Je wilt starten met een eigen onderneming maar je twijfelt. Je hebt enkele ideeën maar je kan niet meteen een keuze maken. Moet je wel gaan ondernemen? Zo ja, wat voor onderneming past het best bij jouw? Wat is er dan voor nodig om deze onderneming te realiseren?
  • Je kan ook terecht met een hele specifieke vraag: je wilt bijvoorbeeld inzicht krijgen in je ideale klant, je wilt vraag en aanbod beter op elkaar laten aansluiten, je wil je zichtbaarheid verhogen, je wilt tastbaar resultaat, je wil efficiënter en effectiever werken, je wilt je bedrijfsplan aanpassen of je bent op zoek naar een samenwerkingspartner.