JA MAAR…..

JA MAAR…..

Soms zijn er van die moeizame gesprekken met mensen. Ze willen al jarenlang starten met een eigen bedrijf. Ze hebben allerlei ideeën uitgewerkt. Die vertellen ze ons dan in alle geuren en kleuren. Echter, zodra we het hebben over het concreet maken van hun plannen, dan komt meteen hun grote struikelblok op tafel…. Ja maar.

Het realiseren van je dromen vraagt om lef. Je moet er voor durven gaan. Keuzes maken, knopen doorhakken, het hoort er allemaal bij. Als je echter bij alle stappen alleen maar beren op de weg ziet, dan kan je beter niet starten met je eigen bedrijf. Dan sta je jezelf veel te veel in de weg. 

Kansen of zorgen

In plaats van dat je kansen ziet en uitdagingen, maak je je zorgen over wat er allemaal mis kan gaan. Daardoor kom je er steeds niet toe om tot actie over te gaan. Er zijn altijd voldoende redenen om te bedenken waarom het nu niet het goede moment is om te starten. De thuissituatie biedt geen ruimte, financieel kan je het even niet trekken en je moet eerst nog wat andere zaken regelen…. Zo schuif je je plannen maar voor je uit. 

Hoe vaker je je plannen uitstelt, hoe lastiger het wordt om ze uiteindelijk te realiseren. Er blijven namelijk altijd zorgen en problemen bestaan. En omdat je deze constant wilt ontwijken bouw je niet aan het vertrouwen in jezelf dat je problemen de baas kunt. Zo ontdek je niet dat veel problemen vaak vooraf groter lijken dan ze daadwerkelijk zijn als je ermee aan de slag gaat.

Wat werkt wel

Ga aan de slag. Spreek met jezelf af dat je niet meer mag spreken over Ja maar …en heb het over ja en … Zo sta je open voor een vervolg. Begin met het realiseren van een aantal kleine stappen. Ook al lijken ze klein, elke stap die je realiseert geeft je vertrouwen. Als je eenmaal ziet dat je zaken hebt gerealiseerd, ga je steeds minder twijfels zien bij vervolgstappen. En wie weet kom je er dan toch toe om je droom van je bedrijf te realiseren. 

Bij het Inspiratiehuis kan je ook onderzoeken of het ondernemerschap wel bij jou past. Gewoon, door serieus aandacht te besteden aan je ideeën en om samen te kijken waarom je zoveel twijfels hebt. Mocht je er dan achter komen dat dit toch voor jou niet de juiste weg is, dan heb je duidelijkheid en kan je je op andere zaken gaan richten.

Download hieronder ons gratis stappenplan. Dat helpt je om de eerste stappen te zetten, om het begin te maken. Je bent ook welkom om een keer te komen kennismaken en kijken of het Inspiratiehuis je op weg kan helpen. Stuur een mail naar info@inspiratiehuismaastricht.nl voor een afspraak of bel Joyce: 06-1059 5205 of Marlies: 06-2545 8723.

Het meervoud van LEF is LEVEN

Interesse om te kijken hoe jij stappen de eerste kan zetten naar je eigen bedrijf? Download ons  gratis stappenplan: