Hoe toekomstbestendig is jouw bedrijf?

Hoe toekomstbestendig is jouw bedrijf?

Op de toekomst voorbereid met de masterclass Business Model Canvas

Ondernemer zijn is geweldig en tegelijkertijd soms wat beangstigend. In een tijd waar (technologische) ontwikkelingen elkaar snel opvolgen, moet je als ondernemer regelmatig nadenken over een volgende stap. Waar sta ik nu en waar wil ik naar toe? Ga ik mee in de ontwikkelingen of kan ik er zelfs op vooruitlopen? Heb jij je toekomstscenario al klaar? Met de masterclass Business Model Canvas krijg je snel en eenvoudig zicht op het hier en nu en neem je zoveel mogelijk regie over de toekomst van jouw bedrijf. Lees meer over onze 2-delige masterclass en ontdek wat het je allemaal oplevert.

Business Model Canvas

Het Business Model Canvas is een mega multifunctionele tool. Of je nu binnenkort begint of al een tijdje bezig bent, met het Business Model Canvas zie je in korte tijd en op slechts één A4’tje waar je kansen liggen, waar je kunt verbeteren of waar je maar beter mee kunt stoppen. Je krijgt inzicht in je doelen, eventuele risico’s en natuurlijk je doelgroep. Maar het brengt nog zo veel meer. Via het canvas ontdek je waarom de klant voor jou in plaats van een concurrent zou moeten kiezen (waardepropositie). Daarmee wordt het bepalen van je branding en communicatiestrategie ook gelijk een stuk gemakkelijker. Het Business Model Canvas levert je dus veel en waardevolle informatie op die je weer kunt vertalen naar het ontwikkelen of verbeteren van je diensten, producten, website, branding en marketing. 

Sharon & de masterclass Business Model Canvas

De masterclass wordt gegeven door Sharon Lacroix. Als Business Innovatie Manager bij het Business Innovatie Team Limburg(BITL) helpt zij ondernemers bij groei en innovatie. Het Business Innovatie Team Limburg is een initiatief van Rabobank maar is in de uitvoering een zelfstandig opererend team.

Sharon:“We helpen ondernemers bij duurzame groei en leren hen innovatie over de volle breedte te zien. Innovaties zijn er tenslotte in vele soorten en maten. Je hoeft geen uitvinder te zijn om te innoveren. Innovaties hebben evenwel veel impact op de toekomst van bedrijven.Ondernemers worden bij BITL uitgedaagd tot nadenken over bijvoorbeeld oplossingen die het dagelijkse werk van hun klanten makkelijker maakt. We coachen ze, moedigen hen aan en brengen ze met de juiste partijen in contact. Tijdens de masterclass leren ondernemers met het Business Model Canvas hun bedrijf in kaart te brengen om vervolgens hun toekomstscenario te bepalen. Je maakt als het ware een ondernemingsplan maar dan op één A4’tje. Het is een laagdrempelige en tijdbesparende manier om vanaf een afstandje naar je eigen bedrijf te kijken. In de dagelijkse hectiek komt dat er bijna nooit van. Veel ondernemers vinden het ook best lastig om concreet over de toekomst of over vernieuwing na te denken. Het is dan ook geweldig om te zien hoe ze tijdens de masterclass van abstracte ideeën tot concrete plannen komen. Het Business Canvas Model is een slimme tool waarmee je ontdekt hoe je de toekomst van je bedrijf zeker stelt en houdt. In de masterclass bij het Inspiratiehuis Maastricht leren de ondernemers ook van elkaar, ondanks dat – of nee, juistomdat – ze vanuit alle branches komen. Ik op mijn beurt leer weer van hen en kom in contact met ondernemers die ik anders misschien nooit gesproken had. Leerzaam en heel inspirerend.”

Hoe stevig zit jij in het zadel?

Ontdek de kracht van het Business Model Canvas. Een simpele maar doeltreffende methode waarmee je met vertrouwen en gestructureerd aan je toekomst werkt! Lees meer en/of schrijf je in voor de masterclass Business Model Canvas