HET OBSTAKEL TUSSEN JOU EN JE EIGEN BEDRIJF

HET OBSTAKEL TUSSEN JOU EN JE EIGEN BEDRIJF

Je droomt er al lang van, het starten van je eigen bedrijf. Hoe zou het zijn, elke ochtend opstaan met de wetenschap dat je naar je eigen kantoor, atelier of winkel gaat? Naar jouw plekje, dat jij hebt ingericht en vormgegeven en waar je blij van wordt. Aan de slag gaan met het werk waar jouw hart sneller van gaat kloppen. Wat zou dat mooi zijn. En toch… blijft het bij dromen.

Telkens komen er twijfels bij je op. Kan ik dat wel, een eigen onderneming starten? Als je hierover praat met mensen in je omgeving dan raden de meeste het af. Ondernemerschap is zo onzeker hoor je dan. Weet waar je aan begint, nu heb je een goede baan. Wil je dat zomaar opgeven? Hoe moet dat dan met je gezin als het niet goed gaat? Is dit wel het goede moment om te starten? Alles om ons heen is nu zo onzeker; kan je niet beter wachten op een geschikter moment?

Je herkent ze vast. Al die stemmetjes in je hoofd waar je wakker van ligt. Zij zijn het belangrijkste obstakel dat je tegen houdt je eigen bedrijf te starten. Toch blijft dat ondernemerschap door je hoofd spoken. Het laat je niet los! 

Laten we dan maar met de deur in huis vallen: zekerheid krijg je niet. Er blijven altijd redenen genoeg om niet te starten of om het starten uit te stellen omdat het niet het juiste moment is. Het is makkelijker om te kiezen voor datgene wat je kent en wat zo zeker lijkt. Dus zet je je dromen opnieuw in de ijskast. En elke keer als je die deur open maakt, staren ze je aan. Want weg zijn ze niet. 

Wat helpt wel?

Neem je dromen serieus. Ze zijn er niet voor niets, dus waarom ga je ze niet eens goed onderzoeken? Kom in actie. Niet alleen nadenken over hoe je bedrijf eruit kan zien, want dat doe je al. Nu ga je ook ontdekken wat erbij komt kijken om je bedrijf te starten. Dat kan bij het Inspiratiehuis. Als je weet wat er allemaal komt kijken bij het starten van een bedrijf, dan maak je de goede keuze.

Geef jezelf nú de tijd om je volledig te focussen op je bedrijf. Om kennis en vaardigheden te leren van ondernemers die je zijn voorgegaan. Om samen te sparren met andere starters, elkaar te versterken en aan te moedigen. Om je bedrijf uit te werken, met wat er allemaal bij komt kijken, zoals je klanten, je producten, je verhaal. 

Past dat wel, een eigen bedrijf?

Wij beloven je, na deze dagen heb je duidelijk voor jezelf of het ondernemerschap bij je past. Zo niet, dan is je tijd goed besteed.  Je bent persoonlijk gegroeid. Je staat sterk. Je ervaart dat je een heldere keuze maakt. Of je dat nu omzet in een baan of een eigen bedrijf, de basis is hetzelfde. En stel je nu eens voor dat je ervaart dat het opzetten van je eigen bedrijf jou dolgelukkig maakt? Dat je eindelijk die droom gaat realiseren. Omdat je nu weet hoe je het kan doen en vertrouwt op je eigen kwaliteiten. Hoe mooi is dat.

Wij zijn altijd nieuwsgierig naar jouw droom. We hebben al veel startende ondernemers geholpen om hun droom te vertalen in een eigen bedrijf. Dus waarom nog langer uitstellen? Maak een afspraak en kom kennis maken. Bel Joyce: 06-1059 5205 of Marlies: 06-2545 8723. Of stuur een mail naar info@inspiratiehuismaastricht.nl

inspiratie

Wie weet, misschien heb je toch nog af en toe slapeloze nachten… maar dan omdat het zo opwindend is omdat je jouw droom verwezenlijkt..

Interesse om te kijken hoe jij stappen de eerste kan zetten naar je eigen bedrijf? Download ons  gratis stappenplan: