Gelijke kansen voor iedereen

Gelijke kansen voor iedereen

Het is 2022, gelijkwaardigheid zou vanzelfsprekend moeten zijn.” 

SharePower zet zich in voor een Limburg met gelijke kansen voor iedereen – in het bijzonder voor vrouwen. Van werk tot ouderschap en van geld tot politiek. SharePower geeft informatie, trainingen, organiseert activiteiten en werkt samen, zodat jij aan de slag kan!  

SharePower is een maatschappelijke vrouwenorganisatie, opgericht in 1975. Voordat we in 2022 SharePower zijn gaan heten, heetten we stichting FAM!. In de volksmond ook wel FAM netwerk genoemd. 

De zes thema gebieden waar wij voornamelijk op inzetten zijn: ouderschap, werk, taboes & vooroordelen, techniek, politiek en kennis. 

Wat doen we allemaal

Zo geven wij bijvoorbeeld trainingen aan vrouwen die overwegen de politiek in te gaan. Vrouwen zijn nog steeds in de minderheid in de politiek. De trainingen, de kweekvijver genaamd, hebben al meerdere vrouwelijke politici in Limburg opgeleverd. Daarnaast zijn er verschillende filmpjes op onze website met concrete tips voor ouders. Hoe bespreek je bijvoorbeeld zaken rondom seksualiteit met je kinderen?

Verder creëren wij bewustwording over de ongelijkheid die er vandaag de dag nog is. Zo is er veel ongelijkheid op het gebied van de gezondheidszorg, veiligheid, productontwikkeling en vele andere gebieden. Ongelijkheid zit volledig verweven in de maatschappij. Dat betekent niet dat vrouwen slachtoffer zijn en mannen daders, zeker niet. Het laat alleen zien hoe de maatschappij in elkaar zit en daar zijn vrouwen net zo goed onderdeel van.

Wij geloven erin dat iedereen zijn eigen keuzes moet maken in het leven. Hier is geen goed of fout in. Je dient wel goed voorbereid te zijn op de impact die deze keuzes kunnen hebben. Daar geven wij inzicht in.

Meer weten?

We hebben een heel gevarieerd aanbod aan activiteiten, vaak kosteloos, om te zorgen dat iedereen gelijke kansen heeft. Het is uiteraard wel aan de persoon zelf om die kansen te pakken, zodra ze er zijn.

Benieuwd? Kijk op onze website www.sharepower.nl voor meer informatie. 

Je bent uiteraard ook van harte welkom op onze bijeenkomsten!

SharePower
Produktieweg 1
6045JC Roermond
0475-332491
info@sharepower.nl