Faq’s

Kan ik in termijnen betalen?

Jazeker, daarover gaan we graag met je in gesprek.

Wat levert mij deze training op? What’s in it for me?

Het starten van je bedrijf wordt een stuk leuker en makkelijker. Tijdens het programma ga je echt stappen zetten met het opzetten van je eigen bedrijf. Het plaatje van je onderneming wordt steeds duidelijker, je krijgt focus en weet hoe je je dromen/plannen realiseert.

Je ervaart tijdens de ‘Snelkookpan’ dat je aan alle kanten support krijgt. Dat komt door het uitgebreide netwerk dat om je heen staat. Van ervaren ondernemers leer je hoe het is om te ondernemen, het ware verhaal. Tijdens het programma komen kennis en vaardigheden aan bod waar je nog jarenlang plezier van zal hebben. Ook als je achteraf besluit niet te starten met je bedrijf.

Als ondernemer neem je jezelf altijd mee. Het is geen kunstje wat je leert. Je leert vooral het ondernemerschap EIGEN te maken. Uiteraard met de juiste support, kennis en kunde van ons. 80% van alle deelnemers aan de Snelkookpan zijn gestart met een eigen bedrijf, hebben soms gekozen voor een baan of combineren hun bedrijf met een deeltijdbaan.

Wanneer is deze training geschikt voor mij?

Als je concrete plannen hebt om te starten met een onderneming. Tot nog toe komt het nog niet echt van de grond. Soms probeer je wat uit, maar het lijkt wel op varen in de mist. Dat ben je beu. Je zoekt houvast bij het vormgeven van je ondernemerschap en van je bedrijf.

Je zoekt een mogelijkheid om jouw plannen vorm te geven, op een manier die past bij JOU.

Door middel van focus, overzicht en know-how kun jij je dromen realiseren en kom je tot bloei.

Wat hebben anderen aan deze training gehad?

Hieronder vind je enkele voorbeelden van oud deelnemers. Elders op deze site staan er nog meer.

Zonder jullie was ik nooit zover gekomen.

Ik ervaar dat ik nu een keuze heb, en dat voelt heel goed.

Ik zeg gewoon doen.

Achteraf zie ik eigenlijk pas hoe waardevol de Snelkookpan was.

Zowel het persoonlijke stuk als het zakelijke stuk komen nu bij elkaar.

Hoe is de training opgebouwd, wat kan ik verwachten?

De training bestaat uit 3 dagen van 09.00 tot en met 17.00 uur. Deze vinden in een aaneengesloten periode van drie weken plaats. De training vindt plaats in een kleine groep van 6 tot 10 deelnemers. Zo is er veel ruimte voor jou persoonlijke bedrijfsplan.

Voorafgaand aan het programma vragen we je een formulier in te vullen, we noemen dit het ondernemerspaspoort. Op het moment dat je dit gaat invullen gaat je ondernemersreis van start.

Bij aanvang van de training ontvang je een cursus klapper met documentatie. Als je wilt mag je een computer of tablet meenemen, dat is geen vereiste.

Je krijgt tijdens het programma te maken met verschillende trainers, veelal ondernemers die zelf weten wat het is om een bedrijf te runnen.

De lunch wordt door ons verzorgd. Daar trekken we een uur voor uit, zodat je naast het eten ook even een momentje voor jezelf kan pakken.

Tip: plan in deze weken extra rust en ruimte voor jezelf. Enerzijds om de aangeboden ‘stof’ te laten landen maar ook om opdrachten te kunnen maken en om ideeën verder uit te werken.

Waarom noemen jullie dit een ‘Snelkookpan’?

We noemen dit programma de Snelkookpan om dat er in korte tijd heel veel informatie op je af komt. We vinden dat belangrijk omdat deze druk ervoor zorgt dat je keuzes gaat maken en stappen gaat zetten. Daarbij willen we zoveel mogelijk kennis met jullie delen, binnen de beschikbare tijd.

Wat wordt van mij verwacht?

Jazeker, we verwachten ook iets van jou. Een actieve en respectvolle houding. Dat geeft niet alleen jezelf de ruimte en het vertrouwen om te groeien, maar geeft dit ook aan je mede cursisten. Daarnaast zal je tussen de cursusdagen door zaken moeten uitwerken en voorbereiden. Dat kost je nog wat extra tijd naast de cursusdagen.

Wat als ik tijdens het programma ontdek dat het ondernemerschap toch niet bij me past?

Ook dat gebeurt, deelnemers die constateren dat het ondernemerschap niet echt bij hun past. Ook dan is en blijft het programma voor jou interessant. Tijdens het programma ontwikkel je namelijk ondernemende vaardigheden. Die zijn zeer welkom in het bedrijfsleven. Enkele deelnemers hebben al tijdens het programma een nieuwe baan aangeboden gekregen. Doordat ze duidelijk voor ogen hadden wat ze wilden waren ze zeer overtuigend tijdens hun sollicitatie. Want het werkt: als je weet dat je meerdere opties hebt, straal je zelfvertrouwen uit en dat wordt gezien.

Hoe kan ik meer informatie krijgen?

Heb je nog vragen die niet beantwoord zijn? Of wil je eerst eens komen kennismaken?

Dat is geen enkel probleem. Bel Marlies (06-254 587 23) of Joyce (06-150 952 05) en maak een afspraak. We kunnen hier ook een zoom of skype afspraak van maken. Laat maar weten wat jou past.

Je kunt eventueel ook contact opnemen met een van de oud-cursisten. Zij weten natuurlijk als geen ander jou precies te vertellen wat de training hun heeft gebracht.

Laat ons wel even weten dat je dat graag wilt, we brengen je graag in verbinding.

Ik twijfel…

Twijfel je nog steeds? De twijfel neem je niet weg door niets te doen. Sterker nog, je twijfel wordt alleen maar groter zolang je je keuze om te starten voor je uitschuift. Dat interne stemmetje wordt steeds luider dat zegt: ondernemerschap past niet bij jou, houd er toch mee op, mensen zitten niet op jou te wachten, daar kun je echt geen boterham mee verdienen. Zet de eerste stap en kom langs om kennis te maken. Je weet dan meteen of het goed voelt of niet. Zo niet, dan kan je met een gerust hart van je plannen afzien. Zo wel, dan kan dit de start zijn van je loopbaan als ondernemer.