EEN ONGEWONE MANIER OM AAN EEN BAAN TE KOMEN

EEN ONGEWONE MANIER OM AAN EEN BAAN TE KOMEN

Ik zie haar nog binnenkomen, een hoogopgeleide vrouw met een berg aan werkervaring. Ik kende haar nog van netwerkbijeenkomsten. Een klein jaar geleden was ze plotseling ontslagen. Ongelooflijk wat dat met een mens kan doen. De zelfverzekerde vrouw die ik had meegemaakt was verdwenen. Nu zat er een vrouw tegenover me die het niet meer wist. Die heel teleurgesteld was en niet wist hoe ze haar leven weer op de rit moest krijgen.

Ze had al van alles ondernomen. Verschillende sollicitaties achter de rug. Haar netwerk ingeschakeld voor baankansen. Enkele trainingen gevolgd. Niets leek echter te helpen. Elke nieuwe nee kwam harder binnen en gaf haar het gevoel dat het allemaal geen zin meer had. Het voorstel om de snelkookpan, het programma voor startende ondernemers, te volgen sprak haar wel aan. Ondernemerschap was iets dat ze nog niet had geprobeerd. Misschien dat dit wel iets voor haar zou zijn.

Zo startte ze met ons programma. Ze had geen echte ondernemersdroom, maar stond wel open voor nieuwe kansen om aan de slag te kunnen. Tijdens de 1ste dag van het programma zag je haar zelfvertrouwen groeien. Het was alsof ze zich opnieuw realiseerde welke kwaliteiten ze in huis had. En dat ze die kwaliteiten kon verzilveren, of het nu als werknemer of als ondernemer was.

Het hebben van keuzes geeft je vertrouwen

Tussen de 1ste en 2de dag van de snelkookpan, had ze weer een sollicitatiegesprek. Tijdens de 2de dag vertelde ze hierover. Het gesprek was goed gegaan. Ze had er vol zelfvertrouwen gezeten. Ze had het tijdens het gesprek zelfs gehad over het bedrijfsmodel dat ze tijdens de 1ste dag van de snelkookpan had ontwikkeld. Hoe dit model paste bij haar persoon en bij haar werkwijze. Voor het eind van de snelkookpan had ze al een vervolggesprek bij het bedrijf. 

Het belangrijkste aspect dat deze verandering teweeg had gebracht was de wetenschap dat ze keuzes had. De baan was boeiend en een mogelijkheid, maar het starten van een eigen bedrijf was evengoed een optie. Daardoor zat ze heel anders in het sollicitatiegesprek en werd haar al snel de baan aangeboden. Ze heeft hierover goed nagedacht en uiteindelijk voor de baan gekozen. Daar werkt ze nu alweer enkele jaren met veel plezier.

Zelf aan het roer staan.

Het maakt ons als Inspiratiehuis niet uit welke keuzes jij maakt na het volgen van het programma. Of dit nu het starten van een eigen onderneming is, het vinden van een baan is of het werken als vrijwilliger bij een organisatie. Wij worden enthousiast als jij je eigen weg volgt en keuzes maakt die bij jou passen. Zelf aan het roer staan van jouw leven, dat wensen we iedereen toe.

Het Inspiratiehuis kan jou helpen om een beter zicht te krijgen op jouw passie en op jouw kwaliteiten als mens en als ondernemer. Daardoor krijg je duidelijker waar jouw hart sneller van gaat kloppen en kom je gericht in beweging. Dat maakt de kans op succes groter. Maak een afspraak en kom kennis maken. Bel Joyce: 06-1059 5205 of Marlies: 06-2545 8723. Of stuur een mail naar info@inspiratiehuismaastricht.nl

Zo maak je nu vast de keuze om zelf actief in het leven te staan.

Interesse om te kijken hoe jij je eigen pad kan volgen? Download ons  gratis stappenplan: