Een ondernemer die barst van enthousiasme en ideeën.

Een ondernemer die barst van enthousiasme en ideeën.

Het lijkt heerlijk. Een ondernemer die bruist van de energie en die overal kansen ziet. Hij vertelt enthousiast over al zijn plannen en zelfs tijdens dat gesprek lijken er nog nieuwe ideeën aan te worden toegevoegd. Met zoveel flair en zoveel bevlogenheid moet het toch een eitje zijn om een mooie onderneming neer te zetten? Dat zou je denken ja.

Ook deze ondernemers kloppen bij ons aan. Door de hoeveelheid ideeën die ze hebben is het voor hen vaak moeilijk om focus te houden en te kiezen. Zo ook deze jonge man die al enige tijd aan het ondernemen was. Hij had een mooi bedrijf opgezet en was hier heel enthousiast mee aan de slag gegaan. Die eerste periode waar veel plannen moesten worden uitgewerkt, was het voor hem een paradijs. Hij kon zijn energie kwijt in het ontwikkelen en vormgeven. 

Binnen no time had hij zijn bedrijf staan en waren veel ideeën gerealiseerd. Alhoewel, de basis was gerealiseerd, maar dat is niet voldoende. Je kan het vergelijken met het bouwen van een badkamer. Het ziet er prachtig uit, maar het water is nog niet aangesloten en de voegen zijn nog niet gedicht. Uiteindelijk zijn ook de functionaliteit en de afwerking essentieel om het bedrijf succesvol te maken.

Een bloeiend bedrijf vraagt ook om betrouwbaarheid.

Het enthousiasme van deze ondernemer is tevens zijn valkuil. Hij begint ergens aan, maar voordat dit helemaal op de rit staat, is hij alweer bezig met het uitdenken van een nieuw idee. Werknemers kunnen dit vaak niet bijbenen, ze krijgen onvoldoende tijd om de uitgewerkte plannen in de praktijk te brengen. Klanten die eerst super enthousiast waren door de bevlogenheid van de ondernemer, raken nu teleurgesteld. Gemaakte afspraken worden onvoldoende nagekomen en ze kunnen niet vertrouwen op de geleverde kwaliteit.

Zoek naar een goede match

Deze ondernemer had geluk. Hij deed het ondernemen niet alleen. Hij had naast zich een partner die heel goed was in de uitvoering; het in de praktijk brengen van de ideeën. Dat was maar goed ook. Deze persoon zorgde ervoor dat afspraken werden nagekomen en zaken werden afgewerkt. 

Dankzij de samenwerking van deze enthousiaste creatieve ondernemer met een praktische en stabiele partner kon het bedrijf alsnog tot bloei komen. 

Het Inspiratiehuis kan jou helpen om een beter zicht te krijgen op je eigen ondernemerskwaliteiten. Zodat je weet waar je sterke kanten zijn en waar je niet zo goed in bent. Als je dat helder hebt, dan kan je de juiste stappen zetten zodat je bedrijf alsnog succesvol kan worden. Maak een afspraak en kom kennis maken. Bel Joyce: 06-1059 5205 of Marlies: 06-2545 8723. Of stuur een mail naar info@inspiratiehuismaastricht.nl

Succesvol ondernemen is ook weten waar je beperkingen liggen en daar een goede oplossing voor vinden.

Interesse om te kijken hoe jij stappen de eerste kan zetten naar je eigen bedrijf? Download ons  gratis stappenplan: