Aandacht voor jouw specifieke vragen

ondernemen

Aandacht voor jouw specifieke vragen

Maatwerktrajecten: voor ondernemers die vooruit willen

Een goed gesprek of objectief advies, het concreet maken van een doel, samen aan de slag gaan met een stappenplan: stuk voor stuk van onschatbare waarde voor iedere ondernemer. Wij hebben dit adviseren, sparren, coachen en helpen van ondernemers ondergebracht in ‘Maatwerk’. We nemen je niet mee aan het handje, want we weten hoeveel waarde je aan je zelfstandigheid hecht. Wat we wel doen is je in beweging zetten. Het Inspiratiehuis helpt je op weg zodat jij je doel realiseert. We maken daarbij gebruik van de meest effectieve tools. Daarnaast staat onze expertise (en die van onze partners) volledig tot je beschikking. Lees meer over onze maatwerktrajecten en ontdek wat het Ellen Meijers opgeleverd heeft. 

Voor welke (hulp)vragen is een maatwerktraject de beste oplossing?

Je kunt met uiteenlopende vragen bij ons terecht. Als je bijvoorbeeld twijfelt over de uitbreiding van je bedrijf of aan een nieuw product denkt, maar niet weet waar je moet beginnen. Samen wegen we de voors en tegens af. De inzichten die daaruit komen, zijn de basis voor de richting die je uiteindelijk kiest. We coachen ook startende ondernemers bij het opstellen van hun businessplan en kijken samen welke keuzes het beste bij hen passen. Keuzes op het gebied van doelgroepen, branding, maar ook ten aanzien bedrijfsruimte en juridische aspecten. Een maatwerktraject levert altijd inzicht op waarmee je verder kunt en dat is nu precies wat we ermee willen bereiken. 

Dit jaar zagen we de vraag naar meer balans tussen werk en privé sterk toenemen. In dit digitale tijdperk met permanente bereikbaarheid, is het bijna een illusie dat je werk en privé kunt scheiden. Tijd voor jezelf overhouden is, zéker voor ondernemers, een van de grootste uitdagingen. Dat ondervond ook Ellen Meijers, eigenaar van Zen Fire en therapeut

Ellen Meijers:

Een van onze activiteiten is het geven van stoelmassages op locatie. Deze stoelmassages geven we aan werknemers bij allerlei bedrijven door heel Nederland. De behandelingen zijn gericht op een betere lichamelijke conditie en om werk gerelateerde klachten te voorkomen. RSI bijvoorbeeld of verschillende symptomen van stress waaronder hoofdpijn. Dit brengt logistiek gezien veel werk met zich mee. Ondanks een eigen reserveringssysteem en het inzetten van extra masseurs, vond ik het moeilijk om de balans tussen werk en privé gezond te houden. En dat terwijl ik mezelf eigenlijk tot doel had gesteld om het rustiger aan te doen.

. Ik ben 62 jaar en ik vind dit werk heerlijk, maar er komt een moment dat ik de grotere trajecten wil gaan overdragen. Dat zijn geen kleine beslissingen. Hoe pak ik dat aan, waar begin ik en is mijn bedrijf daar überhaupt wel klaar voor? Dat waren zo’n beetje de vragen die mij ’s nachts wakker hielden. Tijdens het maatwerktraject hebben we stap voor stap alles bekeken. Wat wil ik, wanneer wil ik dit en wat is daarvoor nodig? Wat kan ik doen zodat ik meer tijd kan besteden aan de voorbereiding van mijn plannen en tegelijkertijd meer tijd voor mezelf heb? Eén van de dingen die naar voren kwam was het duidelijker stellen van mijn grenzen zodat ik de regie meer in eigen hand zou hebben. Als je van nature mensen het naar de zin wilt maken, is grenzen stellen en daarover duidelijk zijn niet echt gemakkelijk. De coaches bleven vragen stellen totdat we merkten dat ik hoe dan ook niet aan kwaliteit wilde inboeten. En juist dit inzicht sterkte me. Nu stel ik beter mijn grenzen en trek ik sneller aan de rem. Het is niet altijd een kwestie van niet kunnen, soms moet je ook iets afslaan omdat het gewoon niet binnen je dienst of visie past. Ik ben er nog niet, maar ik ben me absoluut meer bewust van de gevolgen van mijn eigen handelen. Ik denk wat langer na voordat ik beslis en kom beter voor mezelf op.  

Maatwerktrajecten halen het optimale uit jezelf en je bedrijf

Maatwerktrajecten zijn iedere keer anders, maar altijd effectief. We zijn positief kritisch en zo nodig jouw advocaat van de duivel. Je doet het uiteindelijk zelf. We stellen gerichte vragen en faciliteren. Een beetje vergelijkbaar met een voetbalcoach. Die schiet de bal er zelf ook niet in, maar coacht zijn team, analyseert en zorgt ervoor dat spelers in staat zijn kansen te zien en te verzilveren. Een maatwerktraject doet hetzelfde maar dan met jou en je bedrijf. 

Benieuwd wat jij met een maatwerktraject kunt bereiken?

Neem dan contact met ons op en leg je vraag aan ons voor.