5 TIPS VOOR MENSEN DIE EEN EIGEN BEDRIJF WILLEN STARTEN

5 TIPS VOOR MENSEN DIE EEN EIGEN BEDRIJF WILLEN STARTEN

Alles is mogelijk als je ervoor open staat!

Je droomt er al een hele tijd van: het starten van je eigen bedrijf. Maar hoe pak je dat nou aan? Vaak zien we dat starters zich vooral richten op de organisatorische zaken zoals het inschrijven in de Kamer van Koophandel of het aanvragen van een rekeningnummer. Onderstaande tips gaan net een laag dieper en ondersteunen je om je bedrijf op jouw unieke wijze vorm te geven.

Tip 1: Investeer in jezelf.

Jij bent degene waar het om draait in jouw bedrijf. Jij bent het visitekaartje, de accountmanager, de uitvoerder, enz. Je bent vast niet overal even goed in. Dus gun je de ruimte om jezelf te ontwikkelen op het gebied van ondernemerskennis en -vaardigheden. Persoonlijke groei maakt zakelijke groei mogelijk.

Tip 2: Droom groot.

Beperk je vooral niet in je ondernemersdroom. Ga op zoek naar jouw diepste wens. Als je meteen al denkt: ‘dit zal ik nooit kunnen realiseren’ dan maak je je droom al kleiner voordat je gestart bent. Uiteindelijk zal je dan minder succesvol zijn omdat je jezelf te veel hebt beperkt.

Tip 3: Visualiseer je onderneming.

Een duidelijk plaatje hebben van je bedrijf, helpt om het te realiseren. Je kan je dat plaatje in gedachte voorstellen. Effectiever is het om er echte beelden bij te hebben, foto’s en teksten die aangeven hoe jouw bedrijf eruit komt te zien. Hang dit ergens op zodat je het elke dag kan zien.

Tip 4: Vertel je verhaal.  

Als ondernemer moet je uiteraard je verhaal kunnen vertellen. Dat is niet voor iedereen even makkelijk. Wat helpt is om je verhaal regelmatig te oefenen. Hardop en het liefst voor publiek. Ga daarbij stevig en vol zelfvertrouwen staan. Eerlijk, het wordt steeds makkelijker!

Tip 5: Zoek een klankbord

Maak een afspraak bij het Inspiratiehuis voor Ondernemers. Marlies Heeringa en Joyce Verheijden staan al jarenlang klaar om startende ondernemers te ondersteunen met tips, trainingen en een groot netwerk. Zij hebben al veel ondernemers geholpen bij het ontwikkelen van hun eigen bedrijf. Volg het Inspiratiehuis op Facebook of LinkedIn en lees regelmatig tips, verhalen en ervaringen rondom ondernemerschap.

Voor meer info:

Inspiratiehuis voor Ondernemers

Marlies Heeringa | 06-25458723

Joyce Verheijden | 06-15095205

info@inspiratiehuismaastricht.nl

Ook starten als zelfstandig ondernemer? Download het gratis stappenplan op onze site.